SFO Kilden og Øen

Dannelsen af stærke børnerelationer sker bl.a. gennem vores cafédage, børnedisko og rundboldturneringer, og er blot nogle af de populære aktiviteter du kan opleve i Kilden og Øen, SFO1 og 2.

Kort fortalt

SFO1 Kilden er et SFO tilbud til børn fra 0.-3. klasse, og holder til i pyramiden, direkte på skolen. SFO2 Øen, som er henvendt børnene i 4.-7. klasse, holder til i åbne miljøer omkring aulaen på skolen, med to mindre rum, hvoraf det ene rum er omdannet til et hyggeligt ”gaming-rum” med computere. Øen besøges hver dag af ca. 25 børn, og ofte har de besøg af børnene fra 3. klasse, der både lærer godt af de større børn og samtidig øver sig i at blive en del af ”de store”.

Vi arbejder med åben struktur og er ikke stueopdelt, hvilket betyder, at de åbne områder inde som ude, lægger op til fri bevægelse blandt børnene. De tilbud der sættes i gang på tværs af SFO’en, kan børnene til - og fravælge efter humør og lyst. Vi arbejder endvidere ud fra, at det er børnenes fritid der foregår i SFO’en og bestræber os på at skabe trygge og nære rammer, for både børn, forældre og medarbejdere. Det enkelte barn skal have mulighed for at udvikle social forståelse samt forstå egen betydning i gruppen og gruppens betydning for barnet.

Pædagogerne deltager i helhedsskolen som er et initiativ gennem Holbæk Kommune, hvilket betyder at klassens pædagoger er de samme, som børnene møder i SFO’en. Det er en stor gevinst for både børn og voksne.
Der serveres let mad i caféen hver eftermiddag og én gang om måneden er børnene med til at bestemme menuen og er ligeledes med i køkkenet.

Forældrefolder: Børn har brug for fællesskaber

Kreativitet og fordybelse

I det kreative hjørne, er der altid aktivitet og fuld af liv. Ofte er børnene selv initiativtagere til nye projekter, og det er spændende at gå med i depotet og finde ting og sager der kan bruges. Vi knytter, filter og laver fingerstrik, giver gamle skotøjsæsker nyt liv med maling og tapet – måske de ender ud som nye huse, der kan leges med og gemmes ting i. Der rives i gamle blade og bøger og laves perleplader med fokus på et større projekt. Kilden er tid til fordybelse og nærvær i børnehøjde, som også kan byde på ren afslapning hvor der "hænges ud" i sofakrogen med en kop the og en hyggelig snak.

Udeliv og bevægelse - DGI certificeret SFO

Vi tager afsæt i viden om, at idræt, leg og bevægelse har betydning for børns velvære, sundhed og læring. Derfor bruger vi blandt andet legen som redskab til at danne et godt læringsmiljø og skabe bevægelsesglæde i fællesskab med andre. Målet er at give børn lyst, mod og vilje til at bruge kroppen og være fysisk aktive - alene og sammen med andre.

Vi er glade for at være ude under åben himmel, og motiverer børnene til, at udeaktiviteter sagtens kan foregå, selvom det blæser eller regner. Vores udearealer er et fantastisk aktiv for SFO’en, og byder på en stor boldbane, en multibane, en stor legeplads i naturmaterialer, en kunstbane ved hallen og et krat som børnene kan udforske og gemme sig i. Der er gang i både rulleskøjter og løbehjul, når børnene øver tricks og så er der de daglige fodboldkampe og rundboldturneringer, som hurtigt kan samle hold og gode timer af leg.

Tema og tradition

To gange årligt har vi to store temaprojekter, som strækker sig over en hel måned. Det kan sagtens være projekter fra skolen vi integrerer i SFO’en, men også egne projekter som vi finder spændende at prøve af. Vi afslutter naturligvis med en storslået fernisering for forældrene – altid med stor opbakning. Temaprojekterne er et projekt både børn og voksne holder meget af. Vi arbejder med traditioner gennem året og holder meget af at fejre særligt jul og fastelavn. Vi pynter juletræ og laver julegaver til forældrene og til fastelavn slår vi ikke katten af tønden, men fremhæver i stedet de gode gamle lege - at ”bide til bolle” er bl.a. et hit. I uge 27 inden sommerferien står for døren, har vi vores årlige overnatning på skolen, som er en dag børnene holder meget af. Dagen byder på sjove og hyggelige aktiviteter. Picnicaftener med forældrene og tilhørende rundboldturnering, er en tilbagevendende begivenhed med stor forældreopbakning. En fredag om måneden er der disko i SFO’en, hvor baren åbner op og byder på sodavand, slikposer og chips, alt i mens der spilles de helt rigtige dansevenlige toner ud gennem højtaleren.

Det gode forældresamarbejde

Den gode dialog mellem jer forældre og Øen, er en vigtig del af dit barns trivsel hos os. De unge bliver mere selvstændige og færdes også på egen hånd uden for skolens område, når de runder 4. klasse og kommer over på Øen. Øen har ikke tilsynspligt, hvilket betyder de unge selv har ansvaret for at fortælle deres forældre hvor de befinder sig. Netop ud fra denne betragtning, er den gode dialog mellem forældre og pædagoger essentiel.

SFO’en har desuden en meget velfungerende facebookgruppe, hvor der deles løs af de gode historier der opleves gennem dagen.

26.10.2021

Video: SFO- og klublivet - der er plads til alle

Ring til SFO'en

Kilden SFO1 Tlf. 72 36 52 21
Øen SFO2 Tlf. 72 36 52 22

Hvad koster det at gå i SFO?

Praktikstedsbeskrivelse SFO Kilden