Spring til indhold

Samarbejde mellem skole og dagtilbud

Det gode samarbejde mellem skole og dagtilbud, er en forudsætning for en god skolestart. Med Fleksibel skolestart er vi med til at sikre den allerbedste børnestart på skolelivet - og det sætter spor langt ind i livet.

Fleksibel skolestart - at sikre den allerbedste børnestart på skolelivet

Fleksibel skolestart er et helt nyt og frivilligt tilbud til børn og deres forældre i overgangen børnehavebarn til skolestarter her på Kildebjergskolen. Tilbuddet er skabt i det tidligere forår 2023 i et tæt samarbejde mellem Kildebjergskolen og Mørkøv Børnehus, og vi modtager de første fleksible skolestartere 1. august og 1. november 2023. Fra 2024 vil det også være muligt at starte i 0. klasse 1. maj.

Motivationen bag projektet Fleksibel skolestart

Vores mål er at skabe et trygt, sammenhængende miljø mellem skole og børnehus, der beriger børnenes udvikling og læring. – At give hvert enkelt barn den allerbedste start på skolelivet i 0. klasse, ved at sikre en så god overgang fra børnehavebarn til skolestarter. 

Vi har aldrig før set børn der er startet for sent i skolen - men vi har set børn, der er startet for tidligt. Skoleleder, Mette Vadsager

 >> Tag et kig med i videoen herunder og mød børn, forældre, medarbejdere og ledelse der fortæller om Fleksibel skolestart:  

Samskabende pædagoger - tryghed for dit barn med ind i skolelivet

Kildebjergskolen har sammen med Dagtilbud Skovvejen ansat en samskabende pædagog.

Den samskabende pædagog deler arbejdsplads mellem Kildebjergskolen og Mørkøv Børnehus, og arbejder med Fleksibel skolestart og de kommende kommende skolestartere, hvor hun følger med børnene ind i 0. klasse. Det betyder, at den samskabende pædagog er med til at skabe tryghed, voksenkendskab og sikre viden. Herudover bringes det pædagogiske forebyggende arbejde med ind i skolen.

En uge for den samskabende pædagog byder på tre dage i 0. klasse og to dage i børnehuset sammen med storbørnsgruppen. Efter jul, skifter dagene således, at pædagogen arbejder to dage i skolen og tre dage i børnehuset og følger også med de første tre uger i skolestarten. Hele juni måned står den på tid i børnehuset.

Video om de gode overgange fra børnehavebarn til skoleelev

Mød pædagogisk leder på Kildebjergskolen, Kenneth Hansen, skoleleder på Kildebjergskolen, Mette Vadsager og pædagogisk leder i Mørkøv Børnehus, Mikkel Bervild til en snak omkring de gode overgange fra børnehavebarn til skoleelev.Feedback

Sidst opdateret

24.05.2023

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen